Perşembe, Aralık 18, 2014

Çıplak ayaklı adamlar...

Merhaba:
Yalınayakların hikayesini  izledikten sonra aklımda kalan şu cümleyi paylaşmak istedim; 

"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, and then you win." Mahatma Gandhi.


Türkçe meali, "önce seni görmezden gelirler, sonra sana gülerler, sonra seninle savaşırlar, ve en sonunda sen kazanırsın"  bu videoyu İzlemenizi bende öneririm. (daha önce önerenler olmuştu, yukarıdaki söz videonun  en son cümlesindenden). Umutsuzluğa kapılanlar için.... :-) 
 

TED Talks videosu için Tıklayınız

Eğitim konusundaki iyi işlerin etkisi bugünden yarına görmek bugünkü teknolojiyle ne yazık ki mümkün değil (gelecekteki teknolojiler konusunda ileride bir yazı yazacağım) bu bir süreç, ve bu süreç sırasında yerleşik paradigmanın askerlerinin görevleri yukarıdaki gibi fakat yeni paradigma doğruysa sonuç Mahatma Gandhi'nin söylediği gibi oluyor. Bizim eğitim sistemimiz her türlü uyarıyı yapıyor bu uyarılar ulusal, uluslararası kuruluşlar ve akademisyenler tarafından seslendiriliyor fakat sonuç? 

"Aynı çözüm kümesini kullanarak farklı sonuçlar beklemek aptalların işidir" A. Einstein. 

Dolayısıyla, bu videoda olduğu gibi şimdiye kadar denediklerimizle değil, yeni şeyler düşünüp hayata geçirerek başarılı olabiliriz. Milli Eğitim şuralarında ders saatinin sayısıyla uğraşacağımıza var olan süre her kaç saatse içini nasıl dolduracağız, nasıl niteliği/kaliteyi artıracağız, nasıl herkese eşit şartlarda sunabileceğiz diye zaman harcasak kelin merhemi örneği bakarsınız saçımız çıkar. Fakat biz kelliği sevdiğimiz için bir türlü merhem konusuna eğilemiyoruz.


Saygılarımla,
M. Yaşar Özden


Hiç yorum yok: