Salı, Mayıs 27, 2014

BAKOgrenTabanlı Harmanlanmış Öğrenme Ortamları

merhaba:
10 Kasım 2013'te "Temel Eğitim 1 ve 5. Sınıf Öğrencileri Kendi Animasyonlarını Üretecekler" diye bir yazı yazmştım. Bu amaca ulaşmak için Öğretmenlerimize Toon Boom firması tarafından üretilen Flip Boom yazılımı eğitimi aldırmıştık. Bu dönem içerisinde Teknoloji Entegrasyonu nasıl yapılabilir sorunun cevabı olarak oluşturduğumuz WEB sitesi üzerinden "BAKÖğreN (Beş Adımda Kazanım Öğrenme Nesnesi) Tabanlı Harmanlanmış Öğrenme Ortamı Modelini kullanarak Bahçeşehir Koleji 5. Sınıf öğrencilerimizin katılımıyla Erezyon konusunda bir ders oluşturduk; (Burak Gençay, Erdem Çıplak ve Yankı Çelik'e çok teşekkürler). Öğrenciler siteye kendi kullanıcı bilgileriyle girdiklerinde her bir kazanım için oluşturulan ders örneğine ulaşabiliyorlar. İlk sekmeden "Genel Bilgi" hangi kazanım verilecekse onunla ilgili bilgi alabiliyorlar


Kazanımı gören öğrenciler, sınıfa gelmeden önce sitedeki "Konu Anlatımı" sekmesinde yer alan videoyu izleyerek konu hakkında bilgi alabiliyorlar ve derse hazır olarak geliyorlar.


Sınıf ortamında dersle ilgili bilgileri pekiştirilmesi için öğrencilerden konu anlatımı ve tartışmasından sonra "Uygulama" sekmesi altında yer alan animasyonları izlemeleri isteniyor.



ve son olarak "Değerlendirme" sekmesinde izledikleri animasyonların benzerlerini yapmaları isteniyor.



Aşağıdaki videoda bizim 5. sınıf öğrencilerini kendilerine verilen 10 dakikalık sürede bu animasyonlarını nasıl ürettiklerini göreceksiniz. Öğrenciler muhteşem, galiba "Yetişkinler hazır değil" tezi bu uygulamada da bir kez daha görülebiliyor. 



Alanyazında, Teknoloji Entegrasyonu konusunda çok söz bulunabliyor ama bu örnekte olduğu doğrudan teknolojinin öğretim ortamlarına bütünleşmesi örnekleri az. Burada paylaşılan örnekte; Flipped Classroom, Inverted Classroom (bunları Blended Learning kavramının alt kümeleri olarak görebiliriz) stratejileri, doğrudan müfredatla entegre olarak harmanlanmış öğrenme ortamlarında kullanılmıştır.

Dersin tamamını izlemek istiyorsanız;



BAKOgreN Tabanlı daha fazla örnek görmek için "GUIDE"a bakabilirsiniz..

Saygılarımla,

M. Yaşar Özden





2 yorum:

Unknown dedi ki...

son derece başarılı bir çalışma olmuş emeği geçenlerin eline yüreğine sağlık. Hocam bu proje yüksek lisans/doktora tez çalışması çerçevesinde mi yapıldı?

M. Yaşar Özden dedi ki...

merhaba:
Bu çalışma her hangi bir tez çalışması çerçevesinde yapılmadı. isteyen olursa deneyebiliriz :-)